Sık Sorulan Sorular

Muayene

Muayene

  • Prof. Dr. Oğuz Berksun Hastalarını Nerede Görmektedir

    Prof. Dr. Oğuz Berksun hastalarını bu sitede açık adresi ve telefon numaraları verilmiş olan Ankara da muayenehanesinde kabul etmektedir.

  • Prof. Dr. Oğuz Berksun'un muayenehanesine nasıl ulaşabilirim.

    Dr. Berksun’un Muayenehanesi Çankaya GOP bölgesinde eski adı Köroğlu yeni adı Uğur Mumcu Caddesi (sokağı değil) üzerindedir. Ulaşmak için kızılaydan gelirken cinnah caddesini çıktıktan sonra Atakuleden sola dönerek Çankaya Caddesinden doğruca devam ettiğinizde yaklaşık 4 km sonra Önceki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi sağınızda kalır. yaklaşık 1 km sonra ise Uğur Mumcu Caddesine girmiş olursunuz. Caddeyi sağa sola sapmadan Büyükesat tarafına doğru devam ettiğinizde sağınızda önce 3M Migros, üç bina sonraki binanın tam karşısında, yani solunuzda Halk Bank’ın karşısında  79 numaralı binayı ve Prof. Dr. Oğuz Berksun’un tabelasını göreceksiniz.

    Büyükesat tarafından gelecek olursanız Uğur Mumcu Caddesine girdikten 200 metre sonra MNG firmasının büyük binasını solda sağda ise bir Cami göreceksiniz. Bu camiyi yine 100 metre geçtikten sonra 79 numaralı apartman  yine sağınızda kalacaktır. Apartmana küçük ve çok güzel mantıları olan “Maharet Mantı’nın” yanından girebilirsiniz.

    Otomobilinizle geliyorsanız BURAYA TIKLAYINIZ

  • Ön Görüşme

    Dr. Berksun hasta veya hasta yakınlarıyla “ön görüşme” yapmamaktadır. Doğrudan görüşme/muayene/takip/ danışma randevusu almanız gerekmektedir. Birkaç dakika ile sınırlı olmak kaydıyla sorularınızı telefondan da sorabilir, bilgi alabilirsiniz. Eğer danışmak veya sormak istediğiniz konu sizin veya bir hastanızın ruhsal durumu, ilaçları, hastalığın gidişi, ilaç yan etkileri ise mutlaka tedavinizi aldığınız doktorunuza başvurunuz. Telefonla veya yazışarak tedavilerinizle ilgili öneriler almaya çalışmayınız. Bu tür yaklaşımlar büyük yanlışlıklara sebep olabilir.

  • Telefonla Yardım Veriyor mu?

    Kendi takibinde olmayan veya takibinde olup takip muayenelerini atlayan hastalara tıbbi/hukuki sorumluluk doğuracağı için telefonda ilaç ve tedavi düzenlemesi yapmamaktadır.

  • Online Hizmet Var mı?

    Dr. Oğuz Berksun muayene ve terapileri zorunlu durumlarda online, bu durumlar dışında ise yüzyüze yapmaktadır. Yüzyüze görüşmenin değeri tartışılmaz ancak günümüzde online sağlık hizmeti yaygınlaşmaktadır.

  • Kontrol Muayenesi Var mı?

    Psikiyatrik hastalıklar takip hastalıklarıdır. Her vizite ücrete tabidir. Ancak bazı durumlarda hasta ilk 15 gün içerisinde kontrol muayenesine çağırılır ve ücretsiz görülür. Bu durumlar şunlardır. istenen  tetkikler vardır veya kısa dönem sonuçları değerlendirmek gerekir veya ortaya çıkması olası bir yan etki vardır.

    Yan etkiler genellikle acil değildir, hekimler sizi bu konuda bilgilendirir ve çoğu yan etki ilaçlar başladıktan sonraki ilk 10 gün içerisinde çıkar ve yatışır. Uzun süren yan etkiler nadirdir. Psikiyatrik ilaç tedavilerinde birkaç yan etki hariç uzun süre kalıcı yan etkilerden söz etmek pek mümkün değildir.

  • Takip muayeneleri arasındaki süre ne kadardır?

    Tedavilerde akut (acil) dönemde sonuç 4-6 hafta sonra ikinci muayenede değerlendirilir. İlaç tedavileri yolunda giderse görüşme periyodları giderek açılır. Genellikle ilk yılda 2-3-4 kez görüşme yeterlidir Tedavi iyi sonuç vermişse sonraki dönemde takip muayeneleri 6 ayda veya bir yılda bir yeterli olabilir. Ağır hastalıklarda gerekirse ömür boyu kısa veya uzun aralıklarla, hafif ruhsal rahatsızlıklarda ise birkaç yıl olmak üzere yılda bir muayene gerekli ve çoğu zaman yeterlidir.

  • Muayene sırasında verdiğim kimlik bilgilerim ve muayene bilgilerimi kim görebilir?

    Prof. Dr. Oğuz Berksun’un muayenehanesinde tutulan bilgiler herhangi bir resmi bir kayıt (örneğin ssk, e reçete gibi) sistemine dahil değildir. Hasta veri tabanı Dr. Berksun’a ait ve kriptolu ve Gizlidir. Ayrıca çok özel tıbbi bir anlamı olmayan bilgiler çoğunlukla kayda geçilmez. Sizden alınan bilgiler Dr. Oğuz Berksun dışında kimseye açık değildir. Hayatı tehdit eden bir durum ve/veya izniniz olmadığı takdirde en yakın akrabanızla bile bu bilgiler paylaşılmaz. Bu sebeple hastalar hakkında kendisi olmadan, veya kendisinin bilgisi olduğu doğrulanmadan yüzyüze, elektronik ortamda yazışmalarla veya telefonla yapılan bilgi almaya dönük girişimlerin hepsi reddedilir.

  • Vizite Ücreti Nedir?

    Vizite ücreti veya başka bilgileri muayenehaneyi arayarak öğrenebilirsiniz.

  • Muayeneye veya görüşmeye yalnız mı gelmeliyim?

    Hayır, ister yalnız isterse sizi yakından tanıyan veya destek olan bir yakınınızla gelebilirsiniz. Özel konulardan söz edecek olursanız yakınlarınızın odadan çıkmasını isteyebilirsiniz. Onlarla gelebilir eğer çok ağır bir hastalığınız yoksa yakınlarınızı görüşmeye hiç almayabilirsiniz. Eğer aile veya eş sorunları nedeniyle randevu aldıysanız yaşadığınız kişilerle birlikte gelmenizde büyük yarar vardır.

  • İnternetteki Değerlendirmelerden Psikiyatrist Seçebilir miyiz?

    ELBETTE !

    Günümüzde bir hekimin nitelikleri, insani vasıfları, tarzı konusunda internet üzerinde pek çok bilgi, değerlendirme ve yorum bulmanız mümkündür. Ancak kin, nefret içeren, ticari ve mesleki itibarsızlaştırma maksatlı, rekabet amacı güden veya sahte haber mesaj ve yorumları görüp ayıklayabilmeniz gerekir. Bunların dışında özgürce yapılan, “ısmarlama” ve sahte olmayan olumlu veya olumsuz değerlendirme, mesaj ve yorumların hepsi değerlidir. Psikiyatristin eğitimine ve bilimsel niteliklerine ilişkin bilgileri değerlendirmek nispeten daha kolaydır. Ancak hekimin pratiği, insani vasıfları, tarzı konusunda yapılan yorumların daha dikkatli değerlendirilmesi gerekir.

    Elbette her psikiyatrist her hastaya iyi gelmeyebilir. Bu son derece normaldir. Her psikiyatristin insani vasıfları, tarzları, ilişki kurma biçimleri her insan gibi farklı olabilir. Bu farklılığa ilişkin olumlu veya olumsuz geri bildirimler ister istemez yapılacaktır. Bir hekimin her hastadan tam puan alması size inandırıcı gelebilir mi? Bu imkansız olsa gerek. İnternet üzerinde bir hekim için olumsuz yorum, mesaj, değerlendirmeleri de görmeniz çok doğaldır. Olmalıdır da.

    Sonuçta bu olumlu veya olumsuz yorumlar bir gün yapay zeka teknolojisindeki gelişmelere parelel olarak hastaların ve psikiyatristlerin çok uygun eşleşmelerinin yolunu açacaktır. Hekimlerin de kendilerini geliştirmesine katkıda bulunacaktır. O gün gelene kadar sizler (ve bizler) bunu kendimiz yapmak zorunda kalacağız.

    Tüm yorumlar hatta fesatlık ve yönlendirme içerenler, sırf puan düşürme maksatlı olanlar, hırsla yazılanlar, iftira ve hakaret içerenler, bile dikkate alınmalıdır; toplamından bir sonuç çıkarmak size kalmış. Olumsuzdan olumsuz bir sonuç çıkarılabileceği gibi olumlu bir yorumdan olumsuz bir sonuç da çıkarılabilir, mesela size samimi gelmez, olumsuz bir yorumdan o hekim için olumlu bir sonuca da ulaşabilirsiniz. Çıkardığınız sonuçlar hem sizin hem psikiyatristlerin işini kolaylaştıracaktır. Mesela eleştirilen özellikler size anlamlı ve önemli geliyorsa o psikiyatriste gitmeyin. Çünkü sonuçta psikiyatristle kurulan ilişki diğer branşlardan biraz daha derinliği fazla olan bir ilişkidir. Aksi bir tutum her iki tarafı da yorar ve tedaviden iyi sonuç alınmasını engelleyebilir. Mesela bana kendinizle, olumlu veya olumsuz yanlarınızla yüzleşmeniz zor geliyorsa gelmemelisiniz.

    Psikiyatiristinizin nasıl bir insan, nasıl bir profesyonel olması gerektiğine ilişkin kriterleriniz olsun ve psikiyatristinizi kendi kişilik özelliklerinize göre seçin. Bu sizin hakkınız. Gerisi şansa kalmış 🙂